Sopraano, Maria Svan (1983), on opiskellut laulua mm. Pohjois-Michiganin yliopistossa Yhdysvalloissa sekä Sirkka Haaviston oppilaana Centria ammattikorkeakoulussa ja Turkka Mannisen johdolla Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Musiikkipedagogi AMK -opintojen (2007) lisäksi Maria on valmistunut Jyväskylän yliopiston musiikin laitokselta filosofian maisteriksi vuonna 2011. Viime vuosina hän on kehittänyt ääntään Margareta Haverinen-Brandtin ja Jaakko Ryhäsen opissa sekä opiskellut psykoterapeuttista keho- ja liiketyöskentelyä.

Svan on ollut mukana monissa näyttämöproduktioissa ja konsertoinut paljon niin Suomessa kuin ulkomailla. Lisäksi hän on kantaesittänyt ja levyttänyt laulelmamusiikkia sekä laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuoron ensimmäistä sopraanoa. Viimeisimmässä produktiossa, Kitusuon Sofia –oopperassa Mänttä-Vilppulan taidekaupungissa, Maria lauloi Sofian sisaren, Miina Kitusen sekä Orenburgilaisen lintusopraanon roolit. Hän toimi teoksessa myös apulaisohjaajana.

Marialla on laulunopetuksen ja kuoronjohdon kokemusta lukuisista oppilaitoksista. Hän toimii tällä hetkellä freelancer-laulajana, muusikkona ja tanssi-liiketerapeuttina  yrityksessään MBodyssa. Mieluisinta ohjelmistoa Marialle ovat lyyriset sopraanoroolit koloratuurimaustein sekä 1900-luvun Lied-musiikki.

Sibelius-ohjelmistoa on esitetty pianisti Elena Perälän kanssa mm. osana Sibeliuksen ja Hannikaisen Juhlakonserttia Orivedellä ja Eräjärven Eerolan Sibelius-illassa ja Kiemojen kulttuurikodissa. Yllä on video-otteita Sibelius-konsertista Saarijärven itsenäisyyspäiväjuhlan konsertista.

Alla olevassa kuvassa pianisti Raili Peltonen ja Maria Svan. Lied-duon konserttiohjelmisto koostuu tällä hetkellä kotimaisista yksinlauista (Sarmanto, Kilpinen, Merikanto, Kuula, Hannikainen).  Maria ja Raili tulevat mielellään konsertoimaan minne vaan. Onhan Raililla näin hieno menopelikin, millä päästellä.

Kysy Mariaa konsertoimaan tai ota yhteyttä muun asian tiimoilta: