Sopraano, Maria Svan (1983), on opiskellut laulua mm. Pohjois-Michiganin yliopistossa Yhdysvalloissa sekä Sirkka Haaviston oppilaana Centria ammattikorkeakoulussa ja Turkka Mannisen johdolla Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Musiikkipedagogi AMK -opintojen (2007) lisäksi Maria on valmistunut Jyväskylän yliopiston musiikin laitokselta filosofian maisteriksi vuonna 2011 ja tanssi-liiketerapeutiksi vuonna 2014.

Maria on jatkanut äänensä kehittämistä Cynthia Makrisin, Margareta Haverinen-Brandtin ja Jaakko Ryhäsen opissa sekä kahden vuoden opperalauluopinnoissa Italiassa, Belcanto Academy – Accademia Opera Studio Città di Levico Termessä, mm. Francesca Micarelli, Massimo Lambertini, William Matteuzzi, johdolla.

Svan on ollut mukana monissa näyttämöproduktioissa ja konsertoinut paljon niin Suomessa kuin ulkomailla. Lisäksi hän on kantaesittänyt ja levyttänyt laulelmamusiikkia sekä laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa ensimmäistä sopraanoa. Kitusuon Sofia –oopperassa Mänttä-Vilppulan taidekaupungissa, Maria lauloi Sofian sisaren, Miina Kitusen sekä Orenburgilaisen lintusopraanon roolit. Hän oli myös teoksen apulaisohjaaja.

Maria toimii tällä hetkellä freelancer-laulajana, muusikkona ja tanssi-liiketerapeuttina  yrityksessään MBody Ky:ssä sekä Belcanto Academy Finlandin toiminnanjohtajana. Mieluisinta ohjelmistoa Marialle ovat lyyriset sopraanoroolit koloratuurimaustein (kuten Donizettin Lucia ja Verdin Violetta).

Kysy Mariaa konsertoimaan tai ota yhteyttä muun asian tiimoilta: